lördag 18 februari 2017

PUL-påse

Har hört talas om PUL-påsar (eller egentligen påsar i PUL-tyg) och hur bra de är att förvara kissiga kläder, tygblöjor och annat i. En sida är lite "hal" och baksidan lite "klibbigig". Tyget är något stretchigt. Det är sådant tyg som används som yttersta skiktet på nyare tygblöjor.

Har sett dem säljas på nätet men oj vad svårt det var att hitta tyg till försäljning i Sverige!  Men så hade en kompis en bit färgglatt PUL-tyg som jag fick :)

Jag klippte ut tyg för att sy två tvättpåsar. Skulle ju bli en lätt match - tygpåsar är liksom inte det svåraste att sy...

Men vilket knepigt tyg att sy i! 

Symaskinen ville inte sy i det tyget, stygnen tog liksom inte. Fick lägga ett lager mönsterpapper mellan tyget och pressarfoten och sy en bit innan stygnen ville fästa! Så det blev många sömmar och många trådar att klippa sedan. 

Jag gjorde dragsko med öppning på båda sidorna. Den ena fick skosnören och den andra ett virkad band (luftmaskor av bomullsgarn) som snören, samt träkulor vid ändarna för utseendets skull.

De är svåra att stänga för innertyget är så klibbigt. Vill man stänga dem får man kanske sätta en stor påsklämma runtom toppen :)


Dessa ska iaf vara ganska vattentäta och eventuellt luktfria. Får pröva... De hänger vid varsitt skötbord nu! Tänkte även sy en mindre påse med dragkedja för att kunna ha med sig i skötväskan. Men det blir nog till att köpa en färdigsydd isåfall!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar